Τα Χριστούγεννα με βρήκαν να ψάχνω νηστίσιμες συνταγές για
σνακ για τον μικρό μου καθώς δεν μπορεί να φάει ή να πιει οτιδήποτε περιέχει
γαλακτοκομικά προϊόντα. Με το θέμα φαγητό το έχουμε λύσει, με το θέμα όμως σνακ
και τσιμπολόγημα έχουμε πρόβλημα. Εάν είσαι βόλτα έξω είναι σχεδόν αδύνατον να
βρεις κάτι τέτοιο να αγοράσεις και εάν είσαι παρέα με άλλα παιδάκια που μπορούν
να φάνε τα πάντα βλέπεις την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο ενός δίχρονου «
γιατί όλα τα παιδάκια έχουν κάτι να μασουλάνε μονίμως στο χέρι τους και εγώ
όποτε ζητάω κάτι καταλήγω με μία μπανανίτσα?». Οπότε πρέπει να έχεις πάντα κάτι
στη τσάντα να του το προσφέρεις πριν του δημιουργηθεί η απορία…
Συνδυάζοντας διάφορες συνταγές κατέληξα στην παρακάτω εύκολη
και τελικά πολύ νόστιμη συνταγή για μπισκότα.
- 250 γρ. ταχίνι
- 120 γρ. ζάχαρη καστανή
- 125 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μία χούφτα αμυγδαλόσκονη
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
- ξύσμα πορτοκαλιού
- λίγο σουσάμι
Προθερμαίνουμε
τον φούρνο στους 160ο C. Στο μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό
το ταχίνι με τη ζάχαρη και το χυμό. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, την
αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι
να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με τα χέρια, ρίχνουμε λίγο
σουσάμι και όσο αλεύρι ακόμα χρειάζεται.
Εγώ έκανα τα
μπισκότα αρκετά μεγάλα και λεπτά οπότε τα έψησα για περίπου 30 λεπτά.
Εσείς καθορίστε
την ώρα ψησίματος ανάλογα με το μέγεθος και πάχος που προτιμάται στα μπισκότα.
Καλή όρεξη!
Eva
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου