Είναι Κυριακή και ξεχάσατε να πάρετε ψωμί ή το μωράκι σας τρελαίνετε για τυρόψωμο (όπως ακριβώς η δικιά μου) και θέλετε να αποφύγετε εκείνο του φούρνου ή θέλετε να του δώσετε μία πιο αγνή γεύση. Αν έχετε στο σπίτι σας αλεύρι και μαγιά, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε 2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ένα τρίτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ένα φακελάκι μαγιά και 300ml (περίπου) χλιαρό νερό και αρχίζετε και ζυμώνετε. Κρατάτε λίγο από το ζυμωμένο μίγμα σε ένα τάπερ για προζύμι. Μόλις κρατήσετε προζύμι για την επόμενη φορά, θα δείτε ότι πιθανώς θα χρειαστείτε λίγο αλεύρι ακόμα, εγώ χρειάστηκα περίπου 3/4 της κούπας τσαγιού. Όλη η διαδικασία ζυμώματος παίρνει 10 περίπου λεπτά. Τώρα κόψτε μικρές μπάλες ζυμαριού και αποφασίστε αν θα γίνουν σκέτο ψωμί ή θα περιέχουν (ρίγανη, φέτα, κρεμώδες τυρί με μυρωδικά, ελιές) ότι σας αρέσει. Βάλτε τα σε ένα ταψί σε λαδόκολλα.
2. Αφήστε τα σε ένα ζεστό μέρος περίπου 30 λεπτά. Θα δείτε ότι έχουν γίνει κάπως έτσι:
3. Ψήστε τα στους 220oC για περίπου 30 λεπτά στις αντιστάσεις (αυτό εξαρτάται και από το φούρνο). Και το αποτέλεσμα θα είναι αυτό:
Τα δύο πάνω είναι τυρόψωμα με φέτα (τρελαίνετε η μικρή μου), το μεγάλο κάτω αριστερά είναι ένα καρβελάκι ψωμί και το άλλο κάτω δεξιά είναι γεμιστό με philadelpia με σκόρδο και μυρωδικά.
Καλή Επιτυχία, Βάσω
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου